Het komt vaak voor dat mensen een kraamverzorgende en een kraamhulp vaak met elkaar verwarren. Hoewel het bijna hetzelfde klinkt, dekt het niet helemaal de lading van wat een kraamverzorgende nou eigenlijk doet. Waar veel jonge gezinnen pas achterkomen bij de eerste kennismaking is dat een kraamverzorgende vooral een medische achtergrond heeft en zelfs de verloskundige assisteert wanneer je hebt gekozen om thuis te bevallen.

Medische controles

Na de geboorte van je kindje, zorgt de kraamverzorgende niet alleen voor een goede start in het gezin. Ook voert deze specialist regelmatig medische controles uit. Is er nog andere specifieke zorg nodig? Of moet er toch een specialist langskomen om de gezondheid van je baby te checken? De kraamverzorgende heeft een medische achtergrond, zodoende valt ook zorgen voor een doorverwijzing naar een arts ook onder het takenpakket.

 

Ondersteuning voor jou en je gezin

De kraamverzorgende houdt niet alleen alles in de gaten op medisch gebied, het is natuurlijk ook de bedoeling dat jij je binnen een paar weken prima kunt redden en zelf voor je kindje gaat zorgen als je weer op de been bent. In het begin kan het aanhappen lastig zijn als je voor het eerst borstvoeding gaat geven, de kraamverzorgende helpt je in dit geval met praktische tips en laat zien wat de beste houding is om aan te nemen. Ook voor andere vragen op het gebied van verzorging en opvoeding kan je bij haar terecht.

 

Maak kennis met de kraamverzorgende

Wil je graag meer duidelijkheid over het takenpakket van de kraamverzorgende? Of wil je graag al weten wij je allemaal precies kunt doen om je voor te bereiden op de komst van je kindje? Ga dan in ieder geval op tijd op zoek naar een praktijk voor deskundige kraamverzorgenden. Zo kunnen jullie op tijd kennis met elkaar maken en elkaar verwachtingen bespreken. Dat kan je een hoop rust geven in die paar spannende weken voor de geboorte.