Als het al een tijdje niet zo lekker loopt tussen jou en je partner kun je kiezen voor relatietherapie. Er zijn verschillende soorten en deze kunnen je bepaalde voordelen bieden. Er kan een bepaalde drempel zijn om in relatietherapie te gaan, maar het kan je in sommige gevallen verder helpen. Zo werk je samen aan een betere communicatie en helpt een therapeut jullie bij het vinden van het onderliggende probleem. 

Betere communicatie

De meest voorkomende reden waarom koppels in relatietherapie gaan, heeft te maken met communicatie. Als jij en je partner niet meer goed met elkaar kunnen communiceren, kan het helpen om met een derde persoon te praten. Door het bijzijn van een vreemde zul je sneller realiseren wat er mis gaat. Je bent namelijk minder snel geneigd om je partner aan te vallen als er een andere persoon bij is. De therapeut kan je daarnaast ook helpen bij het leren van beter communiceren. Zo kan hij of zij optreden als tolk als er sprake is van miscommunicatie.

Patronen doorbreken

Naast het verbeteren van de communicatie is relatietherapie ook erg geschikt voor het opsporen van patronen en het doorbreken ervan. We zitten vaak onbewust gevangen in een patroon en vinden het lastig om dit te veranderen. Een therapeut kan je helpen bij het bewust worden van deze patronen. Hij of zij kan je bijvoorbeeld laten zien hoe eerdere ervaringen invloed hebben op je huidige relatie. Dit heeft vaak te maken met onzekerheden waar niet of weinig over gepraat wordt in de relatie. Daarnaast kan relatietherapie ook helpen bij het herstellen en opbouwen van vertrouwen. 

De drempel weghalen

Relatietherapie biedt verschillende voordelen en kan het proberen waard zijn voor jou en je partner. 

Helaas is er nog wel vaak een drempel die koppels ervan weerhoudt om in therapie te gaan. Denk hierbij aan lange wachttijden of het niet weg kunnen van huis. Online relatietherapie is ontwikkeld om een aantal drempels weg te halen. Zo kun je online je relatie verbeteren met relatietherapie. De online therapeuten werken volgens het basisprincipe en zijn flexibel qua tijden. Je hebt niet te maken met wachtrijen en je kunt overal waar je maar wilt, praten met je online therapeut.