Al een aantal weken voor de uitgerekende datum hoef je niet meer naar je werk. Als de baby is geboren, heb je je handen hier waarschijnlijk vol aan. Maar wat doe je tot die tijd? Vooral als je je nog helemaal fit en goed voelt, kan je zwangerschapsverlof best lang zijn. In deze blog geven we je een aantal tips wat je kunt doen tijdens je zwangerschapsverlof.

Geboortekaartjes

Ben jij creatief aangelegd? Dan kan het heel leuk zijn om zelf aan de slag te gaan met geboortekaartjes. Er zijn een heleboel handige programma’s waarmee je een prachtig geboortekaartje kunt creëren. Maar ook als je de geboortekaartjes niet zelf ontwerpt, kun je hier wat tijd aan besteden tijdens je zwangerschapsverlof. Zo is het heel handig om de adressen op te zoeken van de mensen naar wie je een geboortekaartje wil sturen. Schrijf de adressen alvast op de enveloppen en plak er een zegel op. Om de kaarten te versturen hoef je nu alleen nog maar de kaart in de envelop te doen en deze dicht te plakken. Ook je vriend of man zal je heel dankbaar zijn dat hij dit klusje niet meer hoeft te doen.

Cursussen

Heb jij altijd al een cursus fotografie willen doen? Of lijkt het je geweldig om een vreemde taal te leren? Dan kan je zwangerschapsverlof de perfecte periode zijn om een cursus te doen. Natuurlijk moet je het een beetje rustig aan doen tijdens je zwangerschap, maar gelukkig zijn er een heleboel online cursussen die je kunt volgen. Zo kun je lekker op de bank zitten terwijl je een nieuwe taal leert of leer fotograferen!

Online shoppen voor de babykamer

Misschien heb jij de babykamer al wel helemaal klaar, maar het kan heel leuk zijn om lekker online te shoppen voor een leuke poster of een schattig lampje. Het is heerlijk om lekker achter je laptop te zoeken naar de allerleukste babyspulletjes! Heb jij al een pretecho laten maken met geslachtsbepaling? Dan kun je gaan voor roze of blauwe accessoires.

Huis opruimen

Als de baby is geboren, zul je weinig tijd meer hebben om het huis netjes op te ruimen. Zorg er daarom voor dat het huis nu in ieder geval heel netjes is. Dan heb je er straks minder omkijken naar!

Vluchtkoffer

Het geeft een hele fijne gedachte als de vluchtkoffer klaar staat. Ook als je graag thuis wil bevallen, bestaat de kans dat je naar het ziekenhuis moet. Zorg er dus altijd voor dat je een vluchtkoffer klaar hebt staan. Ga eens op zoek wat er allemaal in deze koffer moet en zet deze spullen klaar. Zo weet je zeker dat je goed voorbereid bent!

Serie kijken of lezen

Natuurlijk is het ook heel belangrijk om lekker uit te rusten tijdens je zwangerschapsverlof. Blijf dus eens wat langer liggen in bed, kijk een serie of lees een boek.

Fotoboek maken

Heb jij een hele stapel foto’s liggen die in je fotoalbum moeten worden geplakt? Of heb je een hele map digitale foto’s op je laptop staan? Dan zijn deze weken perfect om hier eens mee aan de slag te gaan. Zo heb je meteen een mooie herinnering voor later!

Leuke dingen doen

Tijdens je zwangerschapsverlof kun je gewoon een heleboel leuke dingen doen waar je voorheen misschien geen tijd voor had. Ga dus eens lekker in bad, lees een boek of ga koffie drinken bij een leuke tent. Ook kun je naar de bioscoop gaan, naar de kapper gaan, of een manicure, pedicure of massage nemen.