Iedereen weet dat je de hormoonhuishouding compleet op de schop gegooid wordt tijdens een zwangerschap. Dit brengt grote veranderingen te weeg. Niet alleen heeft het invloed op je stemming, maar ook heeft het een grote impact op je lichaam. Met name de gewrichten krijgen het zwaar te voorduren. Deze worden door de zwangerschap weker en dus ook gevoeliger voor blessures. Daarnaast kunnen zwangere vrouwen veel last krijgen van hun rug en bekken. In deze gevallen is het een goed idee om een gespecialiseerde fysiotherapeut te bezoeken.

Een goede houding is essentieel

Voorkomen blijft altijd beter dan genezen. Een fysiotherapeut gespecialiseerd in zwangere patiënten kan je helpen bij het opstellen van een plan om fysieke klachten tijdens de zwangerschap te voorkomen. Om het gewicht dat aan de voorkant groeit te corrigeren, nemen veel vrouwen vaak een verkeerde houding aan in hun rug. Een holle rug maakt het op korte termijn draaglijker, maar levert op de lange termijn rugklachten op. Niet doen dus!

Fit en sterk blijven

Om pijn en blessures tijdens je zwangerschap te voorkomen is het belangrijk om fit te blijven en de spieren aan te sterken. Een fysiotherapeut kan jou helpen bij het opstellen van een verantwoord trainingsprogramma voor tijdens je zwangerschap. De fysio weet precies welke spieren belangrijk zijn en hoe je deze tijdens een zwangerschap het beste kan trainen.

Pijn verlichten

Fysiotherapeuten kunnen je ook helpen bij het verlichten van pijnklachten die het gevolg zijn van je zwangerschap. Ze hebben veel mogelijkheden om pijn in de onderrug en pijnlijke gewrichten te behandelen. Op deze manier kunnen ze jouw zwangerschap net een beetje minder zwaar maken.

Op je gemak bij de fysio

Tijdens jouw zwangerschap moet je op je gemak zijn bij jouw fysio. Neem eens contact op met fysiotherapeut Helmond. Bij het eerste gesprek kan een fysiotherapeut je altijd op je gemak stellen. Veel vrouwen vinden het een fijn gevoel als de fysiotherapeut snapt hoe je je voelt. Veel fysiotherapeuten die gespecialiseerd zijn in zwangere patiënten zijn daarom ook vrouwen die zelf al kinderen hebben. Het feit dat ze weten wat jij doormaakt, zorgt voor een goed gevoel en vertrouwen in de fysiotherapeut. Denk je dat een fysio jou kan helpen tijdens je zwangerschap? Twijfel niet en ga gewoon een keer op gesprek.