Het is misschien een heel vervelende gedachte om over na te denken, maar het kan natuurlijk zijn dat je zoon of dochter geboren wordt en dat er complicaties ontstaan. Het is daarom goed om je mentaal en ook medisch voor te bereiden op mogelijke complicaties die tijdens of na de bevalling een rol kunnen spelen bij je baby. In deze blog noemen we een aantal complicaties die regelmatig optreden en wat je er als aanstaande vader of moeder aan zou kunnen doen!

Lactose-intolerantie

Baby’s hebben over het algemeen weinig last van lactose-intolerantie. Het lichaam van de baby maakt namelijk in de meeste gevallen meer dan genoeg lactase aan. Lactase is het hormoon wat ervoor zorgt dat lactose goed kan worden opgenomen door het lichaam. Na de eerste drie jaar zou het kunnen zijn dat je kind last krijgt van buikkrampen en buikpijn. Ook diarree kom voor, ongeveer een half uur nadat er een glas melk is gedronken. In dat geval wil je misschien overstappen op een andere melk.

Ook kan het zijn dat het geven van borstvoeding in de eerste maanden wordt bemoeilijkt. In dat geval is het ook mogelijk om flesvoeding te geven. Wij raden dan de producten van Ausnutria aan.

Keizersnede

Een keizersnede komt regelmatig voor in Nederland. Het kan een oplossing zijn voor wanneer een bevalling op de reguliere manier niet mogelijk of erg moeilijk te realiseren is. Er zijn verschillende redenen waarom er gekozen kan worden voor een keizersnede. De meest voorkomende hiervan zijn:

  • Afwijkende ligging van de baby

Wanneer de baby in een dwarsligging ligt, dient deze zich nog op de juiste manier te positioneren. Als dit niet gebeurt, dan is een keizersnede nodig.

  • Afwijkingen van het baringskanaal

Een keizersnede kan ook nodig zijn wanneer er een probleem is met een onderdeel van het baringskanaal. Voorbeelden hiervan zijn:

  • Een gezwel aan de baarmoederhals;
  • Afwijkend weefsel in de vagina;
  • Verstopping door obstipatie;
  • Een volle blaas.