Je kent ongetwijfeld Omnibionta, het populaire voedingssupplement voor vrouwen die graag zwanger worden. Dit supplement biedt belangrijke stoffen die helpen bij zwanger worden én om jouw energie op peil te houden. Op deze pagina vind je naast Omnibionta nog drie andere tips om zwanger te worden. En nummer vier zul je vast heel spannend vinden!

 

Tip 1: Bezoek de arts of gynaecoloog

Neem contact op met je arts of laat je doorverwijzen naar de gynaecoloog en bespreek jouw gezondheid, eventuele medische aandoeningen en erfelijke eigenschappen zodat je precies weet waar je rekening mee moet houden. Dit geldt ook voor jouw partner, als er bepaalde ziektes voorkomen bij de man kan dit ook consequenties hebben voor jouw zwangerschap.

 

Tip 2: Gebruik foliumzuur

Hoewel de meeste artsen het gebruik van foliumzuur adviseren tijdens de gehele zwangerschap, wordt dit advies slechts opgevolgd tot ongeveer de helft van de Belgische vrouwen. En dat is jammer, want foliumzuur kan het risico op verschillende erfelijke aandoeningen flink verlagen. In Omnibionta is het actieve deel van foliumzuur aanwezig, dat noemen we Metafolin.

 

Tip 3: Leef gezond

Dit is een tip die uiteraard voor je hele leven geldt, toch moet je voor de zwangerschap al goed omgaan met je lichaam. Roken mag je sowieso niet meer doen, alcohol laat je ook staan. Koffie en thee mag zolang het met mate is, de hele dag thee drinken is geen “gezond alternatief” voor een koffieverslaving. Zorg voor voldoende groente en fruit op het menu en drink voldoende water. Beweging en rusten moet je ook zeker niet vergeten. En uiteraard Omnibionta als aanvulling op je eetpatroon.

 

Tip 4: Seks tijdens de eisprong

Vrijen moet geen verplicht nummertje zijn, toch is de periode na de eisprong belangrijk want dan kun je zwanger worden. Met een eisprong calculator kun je het tijdstip ongeveer bepalen, maar je mag gerust wat vaker plezier hebben in bed. Houd het altijd leuk, spannend en sexy, jullie moeten er wel van blijven genieten!

 

Met deze vier tips wordt de kans op zwangerschap groter dan ooit, succes met jouw aanstaande moederschap!