Er zijn een paar goede belangrijke dingen die je moet weten als je jouw baby voedt met een zogenaamde baby formula. In het onderstaande overzicht geven we je informatie over hoe je de flesvoeding in poedervorm het beste kan geven.

Stappenplan bij flesvoeding uit poeder geven

 1. Vul de ketel met ten minste 1 liter vers leidingwater.
 2. Kook het leidingwater. Laat het water vervolgens even staan en laat het minstens 30 minuten afkoelen tot het lauwwarm is.
 3. Reinig en ontsmet het oppervlak dat u gaat gebruiken om de formule voor te bereiden.
 4. Was uw handen grondig met zeep en laat ze drogen. Bij voorkeur gebruikt u hierna nog een ontsmetter op alcoholische basis.
 5. Als u een sterilisator gebruikt, schud de overtollige oplossing van de fles en de speen af of spoel de fles af met gekoeld gekookt water uit de ketel.
 6. Zet de fles op een schone ondergrond.
 7. Volg de instructies van de poederfabrikant en giet de juiste hoeveelheid eerder gekookt (nu gekoeld) water dat u nodig heeft in de fles. Controleer dubbel of het waterniveau correct is. Doe het water altijd eerst in de fles voordat u de zuigelingenvoeding in poedervorm toevoegt.
 8. Vul de maatschep met het poeder en egaliseer deze met behulp van de platte rand van een schoon en droog mes. Zorg ervoor dat je alleen het schepje gebruikt dat bij de baby formule zit die je gebruikt.
 9. Houd de rand van de speen vast en leg deze op de fles. Schroef vervolgens de borgring op de fles.
 10. Bedek de speen met de dop en schud de fles. Doe dit totdat de poedervoeding volledig is opgelost in het water.
 11. Test de temperatuur van de zuigelingenvoeding aan de binnenkant van uw pols voordat u het aan uw baby geeft. Het moet lichaamstemperatuur zijn, wat betekent dat het gewoon warm aanvoelt, maar niet heet.
 12. Als er een verzonnen zuigelingenvoeding achterblijft na een voeding, gooi het dan weg.

Meer informatie over flesvoeding?

Als je meer informatie wilt over flesvoeding of baby formula’s, bekijk dan eens de website van Ausnutria: één van de grootste producenten van baby formula’s.