Na je zwangerschap en je bevalling is het natuurlijk logisch dat je even bij moet komen van de afgelopen negen maanden. En nu de kleine spruit geboren is, krijg je ook nog te maken met een nieuw ritme en gebroken nachten. Dan kan de energie ontbreken om die extra zwangerschapskilo’s kwijt te raken. Geef jezelf daarom ook voldoende tijd om te ontzwangeren en wees niet al te streng voor jezelf; binnenkort pas je echt wel weer in dat leuke jurkje. Maar welke kleding kan je dan wel dragen vlak na je bevalling?

Werk met laagjes

Het heeft even wat tijd nodig voordat je lichaam weer dezelfde vormen heeft als voor de zwangerschap. En dat is helemaal prima, je hebt tenslotte een flink aantal maanden je kindje in je buik gedragen. Wil je graag wat lichaamsvormen naar voren laten komen in je outfit? Werk dan met laagjes. Trek bijvoorbeeld een rokje aan, doe daar een langer shirt overheen en vervolgens een blazer in een mooie print of een opvallende kleur. Dan leid je de aandacht af van je buik en leg je het accent op je bovenlijf. Houd je van jurkjes? Dan kan je ook altijd op zoek gaan naar een leuke wikkeljurk. De lijnen van dit kledingstuk zorgen ook weer dat het accent op je bovenlijf komt te liggen en niet op je buik.

 

Denk ook praktisch

Er mooi uitzien na je bevalling betekent niet dat jij je gelijk in de meest strakke en oncomfortabele kledingstukken hoef te hijsen. Er zijn ook hele mooie shirtjurken met capuchon verkrijgbaar. Deze zijn licht getailleerd en in combinatie met sneakers staat het ook nog eens hartstikke leuk. Hetzelfde geldt voor je ondergoed, denk lekker praktisch en draag wat je fijn vindt zitten. Online kan je tegenwoordig overigens voldoende voedingsbh’s bestellen die niet alleen heel comfortabel zitten maar er ook nog eens heel mooi uitzien.

Aandacht voor details

Heb je geen zin om een stijlvolle outfit aan te trekken? Of kan je even niets vinden wat je op dat moment zou willen dragen? Onthoud dan dat je door middel van een aantal kleine dingen je outfit al een hele andere uitstraling kunt geven. Draag bijvoorbeeld mooie hakken onder een legging. Draag opvallende sieraden zoals grote armbanden en oorbellen. Of probeer eens andere make-up. Maar wat je ook aantrekt, het meest belangrijke is dat jij je op je gemak voelt.